Toshiba Chromebook 2 – uusi läppäri

Viidettä ikävuottaan kohti taivaltava Windows läppärini sai rinnalleen kakkosläppärin, Chromebookin. Chromebookissa käytetään Google Chrome OS -käyttöjärjestelmää, jossa käytännössä kaikki asiat tietokoneella tehdään selaimessa.

Chromebookin opiskelu ja totuttelu alkoi heti paketin purkamisen jälkeen. Kone oli käyttökunnossa ja verkossa n. 5 minuutissa. Paketissakin oli yksintertainen pikaohje:

  1. Laita virta päälle
  2. Kirjaudu WLAN verkkoon
  3. Kirjaudu Google -tilille

Näinhän se kävi, todella yksinkertaisesti ja sukkelaan. Google -tilin myötä Chrome -selain osasi päivittää asetukset ja Win -koneella selaimessa olevat Chrome -sovellukset myös Chromebookin Chromeen.

Tarkoituksena olisi ottaa heti alkuun kunnon Chromebook -tehokylpy ja totutella työskentelemään pääosin pilvipalveluiden kanssa. En usko tuon suuremmin ongelma olevan, kun tähänkin asti valtaosan asioista tulee tehtyä selaimella ja sen sovelluksilla.

Mielenkiintoista seurata kuinka hyvin tällä pärjää erityyppisissä koulutuksissa, joita pidän. Lista haasteista, joita olen etukäteen pohtinut:

  • Front-End koodaus, työkalut ja Web-palvelin
  • Kurssimateriaalin valmistaminen eri työvaiheineen
  • Kuvankäsittely
  • Crouton ja Linux
  • OneDrive

Saatan kirjoitella Kirjoitin kokemuksistani em. aiheisiin liittyen myöhemmin.

Ensivaikutelma vajaan päivän käytön jälkeen tästä Toshiba Chromebook 2:sta on positiivinen, erinomainen IPS -näyttö ja vikkelään kaikki toimii, äänettömästi. Halvempiakin Chromebookeja olisi ollut tarjolla, mutta pidin laatunäyttöä niin tärkeänä, että valinta sen takia näin.

Lisätietoja:

 

Kommentointi on suljettu.