Kääntöpiste

Vuosi 2023 on osoittautunut itselleni tietynlaiseksi kääntöpisteeksi. Lopetin työnteon, ainakin melkein.

Olen ollut eläkkeellä jo jonkun vuoden, mutta tehnyt freelancerina koulutushommia sekä simppeliä webbikehitystä WordPressin parissa vanhojen ja uusien asiakkaiden parissa. Olen vuosien saatossa pikkuhiljaa tiputellut koulutushommia vähemmälle, ei enää ohjelmointia, suunnittelua, testausta, analytiikkaa, sometusta, multimediaa, ym. WordPress jäi lopulta viimeiseksi koulutusaiheeksi ja nyt tiputin lopulta senkin pois. WordPressin tukeminen omille vanhoille asiakkaille jäi vielä plakkariin.
Koulutushommat loppuivat, paitsi että lupauduin viimeiseksi hätävaraksi eräälle koulutusfirmalle, jos eivät saa uutta kouluttajaa hankittua. 25 vuotta IT-koulutusta takana, olipahan mielenkiintoisia vuosia, kiitos Internet.

Nyt jää aikaa kaikkeen muuhun. Hieman ehkä haikeana, mutta onnellisena. Kaikki loppuu aikanaan.