Kotisivut helposti WordPress -järjestelmällä -kurssi


Kesto:
4 x 3 tunnin opintomoduulia
Sisältö lyhyesti:

Opit kurssilla WordPress -järjestelmän perusteet ja saat sivuston julkaistuksi nopeasti verkkoon.


WordPress -kurssiohjelma

WordPress on maailman käytetyin www-sivujärjestelmä ja sitä käyttävät niin yksityishenkilöt, yritykset kuin järjestötkin. WordPress on helppokäyttöinen ja monipuolinen ja sillä teet kotisivut nopeasti. Kun mieleinen ulkoasuteema löytyy, on sivut helppo mukauttaa omien tarpeiden mukaiseksi.  Ohjelmisto on Open Source eli maksuton.

Kurssilla käydään läpi tunnukset ja blogin/sivuston perustaminen WordPress.com -palveluun. Käytössäsi on halutessasi myös paikallinen WordPress -asennus TSL:n koneella.

Kurssilla suunnitellaan sivuston rakenne ja valitaan ulkoasuteema. Teemaa hienosäädetään eli mukautetaan oman maun mukaan teeman rajoitusten puitteissa. Opiskellaan sivujen ominaisuudet ja lomakkeet sekä artikkelit ja niiden ominaisuudet, vimpaimet ja tietenkin myös sisällöntuotantoa eli tekstiä ja kuvaa ja kaikkea siltä väliltä. Kurssilla käytetään WordPress -sivuston hallintaan perinteistä hallinnointikäyttöliittymää (wp-admin).

Koulutus tutustuttaa myös hakukoneoptimoinnin perusteisiin ja sen tekemiseen WordPressin työkaluilla.

Esitiedot

Kurssilla tehdään tunnukset WordPress.com -palveluun. Koulutuksessa osallistujalla tulee mielellään olla pääsy sähköpostiinsa tilin vahvistamisen takia. Koulutuspaikan luokassa on käytössä Windows -koneet, mutta oman kannettavan käyttö on myös mahdollista. Kurssille voi osallistua myös jos kurssilaisella on WordPress itse asennettuna omalla palvelimella ja/tai Web-hotellissa.

Kurssipaikka

TSL:n Helsingin Opintojärjestö ry
Säästöpankinranta 6 C, 00530 Helsinki

Kurssipäivät ja ilmoittautuminen

Kevätkausi 2018

  • tiistai-iltaisin 9. – 30.1. – jo pidetty
  • tiistai-iltaisin 6. – 27.3.
  • tiistai-iltaisin 29.5. – 19.6. 

Syyskausi 2018

  1. kurssitoteutus:  maanantai-iltaisin 27.8. – 17.9.2018
  2. kurssitoteutus: maanantai-iltaisin 5. -26.11.2018

Tarkista toteutuspäivät ja ilmoittaudu kurssille TSL Helsinki -sivustolta.

Kurssimateriaali

Jos osallistut koulutukseen, saat kurssilla käytetyn materiaalin täältä (kouluttaja antaa kurssilla ohjeet ja salasanan).

p.s. Tämän kurssin kaveriksi käyvät mainiosti sekä Web-sivuston hakukoneoptimointi että Google Analytics -kurssit