Uuden WordPressin opettelua

Olen opetellut teeman tekemistä. Sen raakilemainen ensivaihe onkin jo koekäytössä nähtävissä. Teeman nimi on “Vuosaari”, asuinpaikkani kunniaksi. Taustalla viime kesän kuva Vuosaaresta mereltä käsin nähtynä.
Tämä teemaominaisuus on todella hieno uusi juttu, joka mahdollistaa sivuston räätälöinnin melkoisen helposti. Toisena WordPressin uutuutena on “staattiset” sivut eli Pages-ominaisuus, joiden avulla WP taipuu yhä enemmän CMS-järjestelmän suuntaan. Niitäkin jo kokeilen nykysivustolla, vaikka asiasisältöä ei vielä kaikilla sivuilla olekaan. Kolmantena kivana räätälöinnissä ovat Template tagit, joiden avulla sivulle saa tulostettua haluttuun kohtaan vähän mitä vaan tarpeen mukaan, CSS:n avustuksella.

Käytössä on myös viimeisin tekemäni suomenkielinen käännös käyttöliittymään, näkyy enimmäkseen admin-puolella. Olen laittanut viimeisimmän version sekä aiemminkin tekemäni kielitiedostot jakoon niitä haluaville, ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa esim poEdit -ohjelman avulla.

Lataa WordPress FI tiedostot

Kaikessa WordPressin räätälöinnissä paras apuväline on ilman muuta Codex, jossa on jo hienosti vapaaehtoisvoimin saatu dokumentaatiota aikaan.