Synttärit – 1v

Tänään on tasan vuosi, kun aloitin tämän blogin pitämisen – siis nyt on synttärit 🙂

Kotisivuja olin jo pitänyt melko pitkään eri muodoissa, eri osoitteissa, eri palveluntarjoajilla ja blogiakin Bloggerissa. Mutta parisen vuotta sitten kun hankin tämän nykyisen domainini, aloin käyttämään tätä WordPressiä, ja olen tyytyväinen käyttäjä edelleen. WordPress kun on toiminut näin laiskan miehen yleistyökaluna kotisivujen tekemisessä. Ei enää yksittäisten sivujen tekemistä millään editorilla, vaan kerran työstetty sivun mallipohja ja siihen sisältö tietokannasta, yksinkertaisesti kevyen mukavaa ja helppoa.

Jotain kuitenkin puuttuu… Kun on jättänyt sivujen koodaamisen vähemälle joksikin aikaa, on alkanut taas sitä kaipaamaan uudelleen. Niinpä olenkin syntymäpäivän kunniaksi tehnyt päätöksen siirtää WordPressin taustalle omaan alikansioonsa, jossa se saa edelleen toimia päiväkirjanomaisena julkaisutyökaluna, mutta muuten tartun taas kerran käsin työstetyn sivujen teon kimppuun, jotta saan verryteltyä koodaamisen taitoja. Koodia aion tehdä käsin ja rinnalla apuna käytän parasta graafista taitto-ohjelmaa – Dreamweaver 8:aa – se on kokeilemistani ohjelmista ylivertaisesti paras.

Miten sitten aikataulu? Se jää nähtäväksi, muitakin projekteja on menossa ja aika on rajallinen luonnonvara. Sen verran asetan itselleni paineita laadun suhteen, sillä validaattorin läpäisevä tavaraa on jatkossakin oltava tällä sivustolla.

Kommentointi on suljettu.