Säätietoja

Olen hieman hurahtanut säätietoihin. Sen lisäksi että säätä tulee seurattua näin lomalla tarkemmin ihan reaaliajassa ulkona, tulee seurattua kaikenlaisia ennusteita ja mittareita. Haaveena olisikin oma Vaisalan säälähetin kodin katolla, mutta eihän siitä ennustajaksi olisi. Nyt kun sitä omaa sääasemaa ei (vielä) ole, niin on käytettävä olemassa olevia palveluita.

Tässä muutama itselläni kestokäytössä oleva sääpalvelu:

  • Ilmatieteen laitoksen paikallisennusteet – Helsinki
  • Ilmatieteen laitoksen upea Testbed, josta mm. sateen tuleminen näkyy esim. Testbed history browser
  • Lokki merisää, veneilijän säätiedot suoraan puhelimeen http://www.merisaa.fi/
  • Firefox -selaimen laajennos ForecastFox on siitä mukava, että sen voi konfiguroida mieleisekseen, itselläni on aina 7 päivän ennuste selaimen alaosassa, näin perussäätiedot on aina näkyvissä, kun selainta käyttää.