MCDST

Viime viikolla suoritin työpaikallani Tieturissa Microsoftin sertifiointitestin 70-271. Tänään suoritin toisenkin testin 70-272. Nämä kaksi testiä vaadittiin MCDST -titteliin (Microsoft Certified Desktop Support Technician). Aiemmat MCP-tutkinnot olivat päässeet vanhenemaan, ja olihan sertifikaatit saatava äkkiä ajantasalla, joten lähdin tästä helpoimmasta päästä liikkeelle, vaikka en toimikaan varsinaisesti mikrotukena ;). Mitähän seuraavaksi?

Olen aina ihmetellyt, ettei Microsoftilla ole mitään geneeristä webmaster-tyyppistä tutkintoa. Ei ole tutkintoa IIS-weppipalvelimesta eikä sivuston rakentamisesta/ylläpidosta, ennen oli. Nykyään kaikki on ärsyttävästi sidottu tuohon .NET -ohjelmointiin. Mielestäni MS:n kannattaisi pitää tarjolla myös sellaisia tutkintoja kuin esim. Adoben ACP ja ACE.