Spam blogissa – voiko sille mitään?

Blogien lukijayleisölle viestien kommentointimahdollisuus on mukava ja mielenkiintoinen ominaisuus. Blogin ylläpitäjä saa palautetta teksteistään ja lukijat voivat osallistua. Valitettavasti tähän kommenttimahdollisuuteen ovat tarttuneet myös häiriköt eli spammaajat. Kommentteihin ujutetaan törkeyksiä tai suoraa mainostekstiä ja ennenkaikkea linkkejä omille sivustoilleen taka-ajatuksena liikenteen saaminen omalle sivustolle ja sivuston rankingin nosto hakukoneiden listauksissa tai sitten vaan egoistinen, sairaalloinen anonyymi häiriköinti.

Spammi, sen aiheuttama harmi ja ylimääräinen työmäärä on suurin selitys sille, miksi kommentointimahdollisuutta blogeissa on alettu rajoittaa. Tässä minunkin blogissani on kyllä kommenttiominaisuus käytössä, mutta ei sitä automaattisesti julkaista, ennenkuin sen itse tarkistan ja arvioin. Näin ei ollut aluksi, kommentoida sai täälläkin vapaasti, muttei enää, sillä spammin määrä on liian suuri. Itse asiassa yksikin spammi on liikaa.

Tässä WordPress -järjestelmässä on monia mukavia ominaisuuksia hallita komentointia. Saan mm. aina viestin, jos joku on jättänyt kommentin blogiin ja voin nopeasti tarkistaa kommentin sisällön ja joko julkaista sen jos sisältö on asiallista tai merkitä spammiksi jos se on roskaa. Tämä toimii loistavasti. Pelkästään kommenttimahdollisuuden rajoittaminen ei kuitenkaan ole pitkän päälle ainoa keino. Roskakommentteja nimittäin tulvii päivittäin melkoinen määrä. Pelkästään tänä vuonna näiden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana on tähän minunkin vaatimattomaan laboratorio-blogiini tullut yli 2000 roskakommenttia. Olisi aikamoinen työ koko ajan tarkistella kommentteja ovatko ne roskaa vai ei.

Onneksi on Akistet Spam!

WordPressiin on helppo ottaa käyttöön erilaisia plug-in -osia, joilla järjestelmään saa lisää ominaisuuksia. Akismet Spam on laadukas spämmifiltteri, joka tarkistaa kommentit puolestani ja osaa automaattisesti heivata roskan pois eikä minun tarvitse tarkistella niitä laisinkaan. Valtava apu ja helpotus spammivaivaan. Vain aniharva spammiviesti jää Akismetilta huomaamatta, toimintavarmuus on yli 99% nän lonkalta arvioiden. Akismet Spam on tietysti ilmainen henkilökohtaiseen käyttöön ja helppo helposti otettavissa käyttöön WordPress-järjestelmässä, niinkuin muutkin plugarit.

Lisätietoja: http://akismet.com/