Uusi Google Sitemap Generator

Web-sivustojen parempaan löydettävyyteen ja nopeampaan indeksoitumiseen hakukoneissa on webmastereille olemassa erilaisia apukeinoja. Yksi apukeinoista on kolmen suurimman hakukoneen, Google, Yahoo ja Live,  yhteisesti tukema sitemaps -tekniikka.
Sitemapin avulla sivuston ylläpitäjä voi kätevästi ilmoittaa sivuston sisällön ja muutokset hakukoneille nopeampaan tahtiin kuin jäädä odottamaan indeksointirobottien saapumista joskus ajallaan.

Nyt Google tarjoaa uutta apuohjelmistoa sitemap -tiedostojen luomiseen: Google Sitemap Generator.
Ohjelmisto asennetaan web-palvelimelle ja se luo sitemapin yhdistelemällä eri tekniikoita. Ohjelmisto on asennettavissa Linux/Apache sekä IIS -ympäristöihin ja on beta-asteella, niinkuin useat Googlen palvelut alkuvaiheessaan ovat.

Lisätietoja Google Webmaster Central Blog -artikkelista.