Uusi kitara – Fender Squier Jazzmaster

Vuosien haaveiden jälkeen sain aikaiseksi hankkia Jazzmasterin. Minuun on aina vedonnut jazzmaster-kitaroiden ulkoasu, offset -tyyppinen rungon muoto. Se on jotain muuta kuin strato tai tele jne. Soundikin on olennainen, kirkas “zaimih”, kuten englanniksi sanotaan.

Innostuin juuri tästä versioista katsottuani taas kerran brittiläisen Andertons Music -soitinliikkeen Youtube -kanavaa. He osaavat kyllä esitellä kitaroita ym. ja saivat minut vakuuttuneeksi, että uskalsin tilata kokeilematta.

Tämä Affinity -sarja soittimista on ymmärtääkseni se toiseksi edullisin sarja Broncon jälkeen. Minun kitarani oli vain 254€, käsittämättömän edullinen suhteessa laatuun. Sitähän ei ostohetkellä ollut saatavilla Suomesta, joten oli käännyttävä taasen saksalaisen Thomannin puoleen (nopea toimitus ja 30 pv. palautusoikeus).

Kitara saapui Postin avustuksella alle viikossa moitteettomassa kunnossa. Säädöt olivat kohdallaan, kaula jees, kielien korkeus mukava ja intonaatiokin tuntui olevan kohdillaan. Nauhat kunnossa, ei rösöä eikä sivuilta tartu räpylään mitään terävää. Soittovalmis, kertaalleen jo kämpilläkin jameissa testailtu. Jää minulle henkilökohtaiseen käyttöön, biisien rakenteluun ja äänityksiin. Aika näyttää tulenko modaamaan sitä esim. P90 -mikeillä tms. vai jääkö se alkuperäiskuntoon. No, toki kielethän vaihtuivat kuitenkin heti.