Ostamisen apukeinoja

Kitara on minulla ollut ostoslistalla jo useamman vuoden, viime vuosituhannelta asti 😉  Omistan kyllä kolme kitaraksi luokiteltavaa vanerikehikkoa kielineen, sellaisia suksi-kuminauhavehkeitä, mutta en ole vielä yhdenkään oikean kitaran omistaja. Oikea kitara on siis laatua.

Olen lykännyt ostoa jo ainakin sata kertaa, ainakin siltä siltä tuntuu. Nyt olen taas innoissani “ostamassa”, ja hyvään ostoonhan kuuluu salapoliisimaista etukäteistutkintaa, vertailuja sekä muiden käyttäjien kokemuksien keräämistä. Lähipiirissäni on kyllä kitaristeja, mutta ei yhtään sellaista kitaran ammattilaisia, joilla olisi kokemusta erilaisista ja uusista kitaroista sekä niiden ominaisuuksista. Niinpä olen aika omillani päätöksenteossa.

Hyviä apuvälineitä on onneksi olemassa, verkossa.

  • Thomannin web-sivusto http://www.thomann.de
    erinomainen sivusto – selaaminen on helppoa ja ostamisen kynnys on tehty matalaksi. Tässä sivustossa on jotain samaa tunnetta kuin tietotekniikkaa myyvällä verkkokauppa.com -sivustolla, tuotteet ovat hyvin esillä kuvineen ja varastotietoineen ja informaatiota on riittävästi alkutarpeisiin. Hyvä hakutoiminto.

Yksikään suomalainen soittimia myyvä taho ei pääse omalla sivustollaan lähellekään Thomannia, sääli! Teknistä osaamista kunnollisen sivuston tekemiseen Suomessa siihen olisi, mutta ei taida olla yrittäjillä ihan asiat hallussa, ollaan liikaa fyysisessä myymäläajattelussa kiinni ja mainostetaan ehkä liikaa printtimediassa. Suurella osalla suomalaisisten soitinliikkeiden www-sivujen hakukoneilla ei löydy sitä myytävää tuotetta, vaikka itse tuote on liikeessä seinällä roikkumassa!!!
Kun on Thomannilta löytänyt mielestään sopivan tuotteen, esimerkiksi vaikkapa kitaran Gretsch Electromatic G5120 , onkin aika lukea käyttäjien kokemuksia siitä. Niitä onneksi löytyy googlettamalla helpostikin, tässä itseäni helpottaneita sivustoja:

No eihän kitaraa voi ehkä ostaa kokeilematta sitä vaikka olisi millaiset palautusoikeudet hyvänsä. Siispä on hyvä käydä koesoittamassa suosikkejaan paikallisissa soitinliikeissä, näin olen tehnytkin. Ja kun sopivan on löytänyt, niin sitten voikin alkaa tinkiä hinnoista, siinä auttaa kyllä tuo Thomann aivan kummasti.

Onhan niitä liikkeellä käytettyinäkin, niitä kannattaa kurkkia ainakin:

Näin siis voi toimia jos ja kun on kiinnostunut saamaan tietoa Gretscheistä.

No joko ostan? Aaah, niin sitä rahaakin pitää olla 😉

2 kommenttia artikkeliin ”Ostamisen apukeinoja”

  1. Just wrote that it’s worth reading guitar owner’s comments all over the web before buing one yourself. But I didn’t buy a Gretsch, maybe next time 😉

Kommentointi on suljettu.