Esi QuataFire 610 ja äänen pätkiminen kannettavassa tietokoneessa

Musiikin ym. äänen tallentaminen koki taannoin ikäviä vastoinkäymisiä kannettavan tietokoneen vaihtumisen myötä.

Aiempi kannettavani HP Evo n620c ja äänimoduulini Esi QuataFire 610 toimivat moitteetta keskenään. Monta kanavaa sisään samalla entisiä kuunneltaessa synkassa, ei ongelmia.

Kannettavani vaihtuessa uudempaan ja tehokkaampaan Dell Latitude D620 malliin alkoivat ongelmat. Ääni pätki epäsäännöllisin väliajoin n. 5 -15 sekunnin välein sekä kuunneltaessa että äänitettäessä. Pahus, ei sitä ainakaan bändiä voi äänittää, koko jengillä on hikka!

Ensiratkaisuksi tottakai perusasiat kuntoon:

  • koneen BIOS päivitykseen
  • muutkin kannettavan ajurit ajan tasalle

Ei vaikutusta asiaan, pätkiminen jatkui edelleen.
Valitettavasti erinomaista QuataFire -mallia ei enää valmisteta (discontinued) eikä uusimpia ajureita sille ole ilmestynyt pariin vuoteen

Lopulta löysin ratkaisun Googlattuani melkoisesti ja kokeiltua eri laitteiden disabloimista kannettavastani: DVD-asema aiheuttaa ongelman! Kun disabloin koko aseman, kaikki toimii taas mallikkaasti ilman pätkimistä ja rapsahdusta kuten ennenkin. Jostain keskustelufoorumista luin, että nimenomaan tuo Toshiba – Samsung -merkkinen asema on ongelmallinen (TSST-alkuinen tuolla device managerissa)
Device Manager

Kävin kertomassa vinkin myös tuonne Carbo’n Music -liikkeeseen, josta moduulini aikoinaan hankin, jotta osaisivat kertoa muillekin ongelman kenties kohtaaville. Tiskillä ollut kaveri kertoi, että yleensä näytönohjain aiheuttaa ongelmia, itselläni ei niiden kanssa ole koskaan ollut mitään häikkää äänen kanssa.

2 kommenttia artikkeliin ”Esi QuataFire 610 ja äänen pätkiminen kannettavassa tietokoneessa”

  1. Kiitos kun jaksoit kirjoittaa tästä, pitää kokeilla 🙂 Olen itse törmännyt vastaavanlaisiin haasteisiin, en ole kuitenkaan tehnyt asialle mitään kun ei oikeastaan ole ollut tarvetta nauhoittaa kotistudion ulkopuolella.

Kommentointi on suljettu.