Näin saat Firefoxin Koti -painikkeen takaisin vasemmalle

Mikäli jaarittelu ei kiinnosta, siirry suoraan ratkaisuun: Näin muutat Firefoxissa Home ja Reload -painikkeiden paikan

Selaimet muuttuvat kehityksen myötä, samoin niiden käyttöliittymät. Muutokset ovat olleet yleensä hyviä, kuten selaimen oman käyttöliittymän pieneneminen ja sitä kautta lisätilan antaminen sivujen sisällölle, sisältöhän on pääosassa eikä itse selain.
Joskus käyttöliittymän muutokset ovat kuitenkin jopa käytettävyydeltään huonoja. Sellainen oli pitkäaikaisen suosikkiselaimeni Firefoxin nelosversiossa tekemä Home ja Reload -painikkeiden siirtoon vasemmasta reunasta pitkälle oikealle. Melkeinpä lihasmuistiin syöpyneet liikkeet yritti opetella uudestaan, kun halusi aloitussivulle tai lataamaan sivua uudestaan, aika yleisiä tarpeita selaimessa. Hiirikäsi joutui tekemään pitkiä liikeitä kotipainikketta etsiessään, etenkin läppärin 1440 resoluutiolla matka on pitkä. 🙁

Käyttöliittymämuutos oli osasyy, miksi siirryin perussurffauksessa Firefox nelosen jälkeen Chromen käyttäjäksi, siinä kun koti ja reload ovat juuri siinä missä haluan niiden olevankin. Psykologisesti Firefoxin tippumisen kakkosselaimeksi harmitti. Olin pitkään ollut kettufani ja edelleenkin web-kehityksessä parhaat lisäosat ovat tarjolla Firefoxissa, käytän sitä aina kursseilla ykkösselaimena. Tasapainottelu Firefoxin ja Chromen välillä oli hankalaa ja harmistelin tahattomia hiirikäden liikkeitä ja katseen harhailua kotipainiketta etsiessä, jostain syystä sitä alistui muutokselle, eikä etsinyt ratkaisua, mutta lopulta mitta tuli täyteen.

Täytyyhän selaimen käyttöliittymän olla muokattavissa. Etsin Firefoxin asetuksista koti-painikkeeseen ja reloadiin liittyviä juttuja, mutta ei onnea.  En varmaan ole ensimmäinen joka saman asian kanssa on paininut ja harmistellut. Siispä vaan lisää kokeilemaan ja ronkkimaan kettua, kunnes sattumalta sen hoksasin ja jaan ratkaisun pitkähkön jaaritteluni jälkeen.

Näin muutat Firefoxissa Home ja Reload -painikkeiden paikan:

  1. Firefoxin yläpalkissa hiiren kakkospainikkeen takaa avautuvasta valikosta valitse – Customize
  2. Kun Customize Toolbar on auki, nappaa hiirellä kiinni Home -nappulasta ja raahaa se haluamaasi paikkaan
  3. Tee samoin Reload -painikkeelle
  4. Haluamiesi muutosten jälkeen hyväksy Done

Yksinkertaista. Olisihan tuo Firefoxin Helpistä löytynyt, mutta eihän sitä nörtti helpistä kehtaa etsiä, itse pitää asiat löytää 😉

Firefox 7 oletusasetukset

Firefox 7 oletusasetukset
Firefox 7 oletusasetukset

Räätälöinnin jälkeen

Firefox 7 - Home ja Reload -painikkeet oikeilla paikoillaan
Firefox 7 - Home ja Reload -painikkeet oikeilla paikoillaan

Aika näyttää, pääseekö Firefox takaisin ykkösselaimekseni. Ainakin innostuin tästä itse niin paljon, että tilaan itselleni uuden Firefox T-paidan entisten kauhtuneiden tilalle. Tilaa sinäkin ja anna tukesi avoimelle koodille.

Yksi kommentti artikkeliin ”Näin saat Firefoxin Koti -painikkeen takaisin vasemmalle”

  1. Thanks Teuvo!
    I also disliked this change, now I’m happy to have my “Reload” button on its original place. (Another thing I dislike is the address bar below the tab headers, however it was easy to swap them back.)

Kommentointi on suljettu.