Biisit talteen -projekti

Vuosien saatossa on tullut soiteltua kavereiden ja bändin lisäksi tietysti myös yksin. Kotona on erilaisia soittimia, mutta kyllä tuo kitara on se, jonka kanssa jotain saa aikaan. Jotkin kitararimputuksista on edennyt biiseiksi asti, toiset pöytälaatikkoon ja toiset tuliaisiksi bändille. Bändin kanssa ollaan sitten yhdessä melko demokraattisesti sovitettu biisit soittokuntoon.

Bändin sovitus on joskus aika erilainen kuin se, joka on ollut omassa päässä “soimassa”. Pöytälaatikkobiiseistä osa on jo unohtunutkin, kun en tyhmyydessäni niitä aikoinaan kirjoittanut ylös, osa on tallessa. Niinpä jo vuosia on ollut ajatus dokumentoida pöytälaatikossa olevat biisit ja samalla tehdä se “directors cut” bändiin viedyistä omista biiseistä.

Äänityslaitteet on tallentamista varten hankittu vuosien saatossa ja soittohuonekin on kun vanhin poika muutti pois kotoa omilleen. Nyt alkaa dokumentointi 🙂

Laitteita ja sovelluksia äänityksen käytössä mm:

  • Desktop tietokone, Win 7
  • MOTU UltraLite mk3 Hybrid (Firewire/USB) äänimoduuli / mikseri
  • Ableton Live 8 Suite äänitys- ja editointisovellus
  • Novation Impulse 49 Midi Controller
  • Band in a Box musiikkisovellus (lähinnä rumpujen ohjelmointiin)
  • Sound Forge Audio Studio äänitiedoston editointiin
  • Kitaroita ja “vahvistimena” Vox Tonelab
  • Bassoja ja DI Box
  • AKG -mikrofoneja

Näillä eväillä pitäisi jotain saada aikaiseksi, se on enää itsestä kiinni 😉

Vuosien saatossa on liika itsekritiikki karissut pois, joten aioin julkaista tuotokseni pala palalta SoundCloud -palvelussa. Harrastajamuusikon tuotokset ovat amatööritasoisia,  mutta palautetta on aina kiva saada kuuntelijoilta.

Seuraa äänien ilmestymistä täältä:  https://soundcloud.com/stedi