100 lajia haaste v. 2020

Otan tänä vuonna 2020 osaa Birdlifen 100 lajia haasteeseen.

Suosittu “Tunnista 100 lintulajia” -haasteemme on hauska tapa tutustua lintuihin ja lintuharrastukseen! Onnistutko havaitsemaan sata lintulajia Suomessa yhden kalenterivuoden aikana? Vuodesta 2017 lähtien käynnissä ollut haaste on innostanut jo tuhansia ihmisiä. Tule mukaan!

https://www.birdlife.fi/lintuharrastus/100lintulajia/

Olin talvella aika skeptinen oman haasteeni kanssa, mutta toisin kävi. On tullut retkeiltyä selvästi enemmän kuin aikaisempina vuosina, tosin nyt on siihen oikeasti kalenterissa aikaa. Ehkä myös pandemian vuoksikin on tullut liikuttua enempi luonnossa. Lajeja on kasassa kirjoitushetkellä jo 108, mikä on todella paljon parempi kuin alussa kuvittelin saavuttavani. Ja onhan vuotta vielä jäljellä 🙂