Aika aikaansa kutakin

Faijani lempilausahduksia

Aika aikaansa kutakin sanoi pässi kun päätä leikattiin

Siltähän tämä on melkein tuntunut tämä viime aikojen Elon Muskin sähläily Twitterin kanssa. Twitter on ollut minulle merkittävässä roolissa monessakin mielessä. Tein tunnukset palveluun syyskuussa 2007 enkä todellakaan ihan aluksi ymmärtänyt koko palvelun jujua, vaan nopeasti se muuttui.
Ja nythän vasta muuttuukin.

Twitterin merkitys minulle

Ensinnäkin työskenneltyäni Web -aihealueen kouluttajana (mm. Tieturi) parisenkymmentä vuotta, ovat kaikenlaiset Webiin liittyvät palvelut olleet luontainen osa omaa mielenkiintoa ja ammattitaitoa. Melko vikkelään huomasin Twitterin olevan täynnä kansainvälisiä Webbiguruja, jotka avoimesti kirjoittelivat omista tekemisistään ja linkittivät omia blogejaan Twitteriin. Tätä kautta Twitteristä tuli minulle ensisijaisesti opiskelukanava, jossa helposti pystyin seuraamaan oman ammattialueeni keihäänkärkeä ja kaikkea sitä mitä tapahtuu esim. HTML, CSS, XML ja JavaScript aihealueilla. Tästä oli minulle valtavaa hyötyä oman ammattitaitoni laajentamisessa sekä koulutusmateriaalien kehittämisessä.

Toinen olennainen tekniikka, joka auttoi hyvien tietolähteiden seuraamista oli gurujen blogien RSS -syötteet. Yhdessä vaiheessa RRS-syötteiden otsikoiden lukeminen oli aina minulla aina aamuisin töissä rutiinia sen sähköpostin lisäksi.

Pikkuhiljaa Twitteriin alkoi ilmestymään myös enempi suomalaisia käyttäjiä ja esiin nousi verkostoituminen. Taisin olla Suomen ensimmäisellä #taskulounas -tapaamisella Helsingin Kaapelitehtaalla silloin joskus. Minulle ventovieraita verkkokavereita oli paikalla kymmentunta.
Vuosien saatossa on Twitterin kautta tullut tutustuttua ja ystävystyttyä moneen ihmiseen. Melkoista hauskanpitoakin oli aikoinaan, #taskubileet ja #twitterpikkujoulut parissa. Oi niitä aikoja.

Niin, ajat muuttuvat, niin on myös Twitterille on käynyt. Ja itselleni. Olenhan nyt eläkkeellä, eikä webbigurujen seuraaminen siten enää niin paljoa kiinnosta. Moni mukava Twitterkamukin on lopettanut ja/tai siirtynyt muualle. Hauskaa oli niin kauan kun sitä kesti.

Tili on vielä jäljellä, vaan tänään 22.11.2022 tyhjensin koko aikajanani, vaatimattomat 38 000 twiittiä reilun viidentoista vuoden varrelta. Ehkä ne oli syytäkin deletoida 😉 Vielä aion seurata Twitterin viestivirtaa, minulla on siellä etenkin musajuttuja paljon seurannassa.
Aika näyttää kuinka lintulan käy, huonoltahan tuo nyt näyttää.

Olen siirtynyt Mastodoniin, minullahan on siellä ollut tili vuodesta 2018 lähtien, aluksi sillä pääkehittäjän Eugen Rochkon “pääserverillä” https://mastodon.social/, mutta siirtynyt muutamia kertoja eri servereille, se kun siellä on mahdollista tehdä. Siellä Fediversumissa on ilokseni paljon tuttuja, ja on myös niitä webbiguruja. Nähdään siellä ja tuuttaillaan.

Ystävällisesti @stedi@mementomori.social