Erään aikakauden loppu

Hankin matkaveen loppukesästä 2001. Onnen päivä.
Myin matkaveneen alkukesästä 2024. Onnen päivä.
Olen siis kokenut ne kuuluisat veneilijän kaksi onnen päivää.

Muistan tuon ajan ennen venettä hyvin. Kesälomat kuluivat sukulaisten mökeillä vierailuista ja pienistä lomamatkoista automatkan päässä. Kaipasin jotain omaa, sillä toisten nurkissa oleminen ei ollut rentoa. Oma kesämökki, ei mahdollista, aivan liian kallis meidän perheen tuloilla. Siispä vene, “mökki”, jonka voi viedä eri paikkoihin, uusiin maisemiin, minne huvittaa.

Helsingin Vuosaaressa oli telakan vieressä silloin useampikin veneitä myyvä pikkufirma. Siellä tuli koeistuttua erilaisia paatteja kuiviltaan. Keltainen pörssi, myyntipalstoja tuli seurattua paljon. Sieltä löytyikin oma vene. Käytiin keväällä tutustumassa Pellingissä säilytyshallissa sisällä olevaan veneeseen, Nordic 79 diesel-mottoorivene, Kråkössä rakennettu, Thure Lindström Boatyard. Moottorin on siihen melko varmaan myynyt edesmennyt lankomieheni, hän kun oli Volvo Pentalla aikoinaan töissä. Kertoili myös kuinka laihaa kahvia aina sai Lindstömin veneveistämöllä ;).

Innostuttiin Nordicista. Kesällä päästiin koeajolle, mukana oli Volvon Pentan moottoriasiantuntija (lankomiehen ex-työkaveri), kaikki kunnossa. Ostin pois pankista saadulla lainalla. Alle sata tonnia mummon markkoja. Voi onnea 🙂 Vihdoin pois toisten nurkista omaan rauhaan.

Pikakelaus tähän päivään.
23 vuotta veneilyä takana, paljon mukavia asioita tuossa välissä.
Myös jatkuvaa korjailua, huoltoa ja kunnossapitoa, vanhassa veneessä on aina jotain laitettavaa. Veneen varaosissa on aina nolla perässä, auton varaosa 50€, veneen 500€.
Enää ei myös olla enää niin ketteriä hyppäämään köyden kanssa rantakalliolle. Polttoaineen hinta on noin nelinkertaistunut alkuvuosista, polttoöljyä sai jopa 0.50 € per litra veneilymme alkumetreillä. Polttoöljyä ei enää vuosiin ole saanut tankata (EU-säännöt) ja dieselin hinta on vain noussut pitkällä aikavälillä.

Siispä viimeinen kevätkunnostus 2024. Myynti-ilmoitus nettiveneeseen. Viisi yhteydenottoa, joista kaksi tositarkoituksella. Aktiivisempi osapuoli osti veneen, sillä laittoi heti pienen varausmaksun ennen koeajoa. Koeajon jälkeen pari pientä fiksausta veneeseen ja kaupat tehtiin. Taas kerran, voi onnea!

Ehkä jatkossa soutuvene?

2 kommenttia artikkeliin ”Erään aikakauden loppu”

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.