Raspberry Pi Model B+ käyttöönotto

Sain ex-duunikaveriltani käyttämättömänä lojuneen RaspBerryn. Mukana tuli kotelo ja jonkinlainen näyttökin. Muistikortin ja Wi-Fi kävin ostamassa, microUSB -laturi, ethernet-kaapeli sekä HDMI telkkariin on jo ennestään.

Raspberry Pi
Raspberry Pi

Eiköhän noilla pääse alkuun. Jotain tällä vois kehitellä, kunhan sen ensin saa pystyyn. Yks projekti onkin jo mielessä.

Lue lisää…Raspberry Pi Model B+ käyttöönotto

SSD -levy ja Linux läppäriin

Vanha läppäri, jossa on Windows 7 käynnistyy hitaasti ja kone käy melko lämpöisenä, jotain on tehtävä. Uusi läppäri on toki yksi vaihtoehto, mutta päätin kokeilla toista reittiä.
SSD -levy tuo käynnistykseen ja käyttöön nopeutta, joten sellaisen hankintaan siis. Ylimääräistä Windowsia ei hyllyssäni ole, joten päätin samalla kokeilla kuinka tulisin toimeen Linuxin kanssa. Olen kyllä erilaisia linuxeja kokeillut vuosien saatossa ns. kakkoskoneissani, hyvinhän ne pelittävät, mutta pärjäänkö sen kanssa ykköskoneessa, siinäpä kokeilun ydin. Käytössäni on myös tabletteja sekä älypuhelimia ja nykyisessä multi-device -maailmassa palvelujen ja tiedostojen synkronointi on olennainen asia.

Lue lisää…SSD -levy ja Linux läppäriin

Harakanpesä

Kauppakeskus Columbuksen ja Tehtaanpuiston koulun välissä on harakanpesä vain parin metrin päässä kävelytiestä. Onnistuuko pesintä, sen aika näyttää.