Lisää tallennustilaa Google -tilille

Google tilin haltijat saavat automaattisesti maksutta käyttöönsä 15 gigatavua tallennustilaa. Tallennustila jaetaan GMailin, Driven ja Photos -palvelun kesken (tietyillä kriteereillä). Se riittää hyvin tavalliselle kuluttajalle. Oman tallennustilan käytön saa helposti selville vierailemalla selaimella osoitteessa https://www.google.com/settings/storage.

Chromebook -tietokoneen ostajat saavat tuon lisäksi maksutta 100 gigatavua lisää kahdeksi vuodeksi. Minulla tuli tuo kaksi vuotta juuri täyteen ja sain ilmoituksen siitä. Niinpä tuli eteen tarkistaa oma tilan käyttö.

Google tallennustila
Google tallennustila

Siis aika täysi on, vaikka säännöllisesti deletoin turhia sähköposteja GMail -tililtäni. Rahalla toki saisi uudestaan lisää tilaa, mutta enpä sitä nyt halua tehdä. Miten tuo tilan käyttö jakaantuu? Sen saa selville kun napsauttaa Näytä tiedot -linkkiä.

Jakauma
Jakauma

Suurimman osan tallennustilasta vievät siis kuvat. Kun aikoinaan aloitin kuvien tallentamisen Googlen palveluun, tallensin ne alkuperäisellä tarkkuudella. Google Kuvat -palveluhan tarjoaa rajattoman kuvien tallennustilan edellyttäen että käytät alkuperäisestä hieman pienennettyä versiota. En ole kertaakaan tarvinnut alkuperäisen laatuista kuvaa tässä vuosien saatossa ja valtaosa kuvistani onkin pikkuisen heikennettynä tallessa. Se laatu on minulle riittänyt mainiosta, sillä en teetä niistä mitään isoja julisteita tms. printtinä.

Saako niitä aiemmin tallennettuja kuvia jälkikäteen pienennettyä?

Siirryin oosoitteeseen https://photos.google.com/settings ja napsautin PALAUTA TALLENNUSTILAA KÄYTTÖÖN -painiketta.

Palauta tallennustilaa
Palauta tallennustilaa

Ja sitten

Pakkaa
Pakkaa ja sen varoitus
Varoitus
Varoitus

Ja sitten jos kuvia on paljon, niin se todella voi kestää yli tunnin. Minulla se kesti alle kaksi tuntia, ja sen jälkeen oli tilaa taas reilusti.

Tilaa on taas
Tilaa on taas

Yksi kommentti artikkeliin ”Lisää tallennustilaa Google -tilille”

  1. Hei, nyt minulla on ongelma tilan täyttymisen kanssa. Ei ole kauan kun sain 1,5 gigaa lisää pakkaamalla kuvat. Taas on vain 200 megaa vapaana. Aiempien siivousten jälkeen sama: tilaa kuluu selittämättömästi. Tätä on todella vaikea todistaa, kun tarkempia tilastoja ei saa Gmail ei näytä viestien kokoja, eikä ActiveSync ole tuettu (Outlook olisi hyvä penkomiseen). Drive varsinkin kaipaisi analyysiä. Ei riitä, että poistaa pari suurinta, kun ne ovat vain kymmeniä megoja. Sähköposti vie minulla paljon, ja vaikka nyt viime aikoina en ole isoja viestejä lähetellyt tai saanut, joten sitä pitäisi siivota. Ei vaan ole vielä löytynyt hyvää työkalua. Ehkä jokin IMAP client sitten, saisi viestejä kokojärjestykseen.

Kommentointi on suljettu.