Blogista osa Fediversumia

Tänään 13.09.2023 valmistui 1.0 versio WordPress -lisäosasta nimeltään ActivityPub. Sen avulla WordPress -sivuston voi muuntaa helposti osaksi Fediversumia, ts. esim. Mastodon -palvelusta voi seurata blogin kirjoituksia. Minäkin sitten asentelin tuon lisäosan ja konfiguroin oman sivustoni tuuttaamaan uudet artikkelit Fediversumiin. Sivustoni artikkelit putkahtavat jatkossa stedi@teuvovaisanen.fi -tunnuksella fediversumiin. Voit seurata harvakseltaan tulevia kirjoituksia vaikkapa Mastodon, Pleroma/Akkoma, Friendica, Hubzilla, Pixelfed, Socialhome, Misskey, Firefish -palveluista.

Lisätietoa ActivityPub -lisäosasta löytyy täältä: https://wordpress.org/plugins/activitypub/#description

Lisätietoa Fediversumista https://en.wikipedia.org/wiki/Fediverse ja ActivityPub -protokollasta.

6 kommenttia artikkeliin ”Blogista osa Fediversumia”

  1. Viikolla 37/2023 olleessa Wordconf -tapahtuman Contributor Day:ssa sain käännettyä tuon uuden ActivityPub -lisäosan suomenkielelle. Kääntämättä on enää osa Readme -osiosta, jossa pitkälti on vain kehittäjän tarjoamaa tietoa lisäosaan tehdyistä kehitystoimenpiteistä. Ne on usein koodiasioita ja kääntämisen suhteen niille on merkitty Priority: Low

Kommentointi on suljettu.