Kaappien ja hyllyjen siivousta, vähän täyttöäkin

Vuosien saatossa on kertynyt kaikenlaista laitetta, tietotekniikkaa, soittimia, efektilaitteita, miksereitä ja kaikenlaisia härpättimiä. Vuoden alussa erään siivouspäivän yhteydessä aloin pohtia hyllyllä lojuvia käytöstä poistuneita laitteita. Mitä ne täällä pölyttyvät? Miksen laittaisi niitä kiertoon tai roskikseen? Liiallinen hamstraus ja käyttämättömät tavarat vain täyttävät paikat ihan turhaan.

Ensimmäisenä sai lähteä Gretsch -baritonikitara Muusikoiden.net -palvelussa. Mainio soitin, mutta aivan liian vähällä käytöllä. Se menikin heti kaupaksi, kai hintapyyntöni oli kohdillaan. Mukava samanhenkinen kaveri sen osti. Hän sanoi, että kun yhden myy, niin viisi tulee tilalle takaisin, kun puhuttiin ostamisesta ja myymisestä. Näinhän se on, tosin ei nyt viittä sentään 😉 Mutta tosiaan, myyntirahoilla voi hankkia jotain uutta, kiinnostavaa. Harrastusta tämäkin. Muitakin soitinvempaimia on mennyt kaupaksi melko vaivattomasti, vielä on harkinnassa lisää laitteiston ja soittimien minimalisointia.

Myös tarpeettomaksi käynyttä tietotekniikkaa on vaihtanut omistajaa Torilla, osan ole lahjoittanutkin pois. Osa on joutanut suoraan elektroniikkakierrätysjätteeseen. Onneksi näitä kierrätyspisteitä on nykyään kauppakeskuksissa, ettei tarvitse Sorttiasemalle asti mennä.

Uuttakin siis on tullut hankittua, “ihan tarpeeseen”. Ableton Push 2:n tilalle hankin tavallisen näppiksen, Novation LaunchKey 37 MK3. En tullut ihan kaveriksi sen Pushin kanssa, vaikka hieno kontrolleri olikin. Samalla olen hankkinut käytettynä Korg Volca Sample 2:n ja tulossa on vielä uutena Roland AIRA S-1. Tarkoituksena on perehtyä enempi MIDI-maailmaan sekä ilman tietokonetta toimivaan musiikin tekemiseen. Nuo pienet grooveboksit/syntetisaattorit mahtuvat reppuun pienen Launchkey Mini MK3:n kanssa ja musiikkia voi tehdä missä vaan reissussa tai treenikämpillä ilman tietokonetta. Olen hypännyt mukavuusalueeltani pikkuisen ulos, sehän tekee aivoille vain hyvää. Toki nuo uudet samplerit ja syntikat toimivat tietysti myös osana kotistudion Abletonin kanssa.

Nyt siis enää sitä musiikkia tekemään 😉